Candida behandeling

Voor een goede behandeling van Candida is het belangrijk dat u een stappenplan volgt. De ene stap heeft namelijk alleen effect als u de andere stappen ook volgt. 

Het stappenplan is in de natuurgeneeskundige praktijk Rob Verheij ontstaan na jaren van onderzoek en behandeling van patiënten met Candida-schimmelinfecties. Door het stappenplan te volgen, wordt de balans in uw lichaam op een natuurlijke wijze hersteld. Dit geldt vooral voor de stofwisseling in uw darmen. Gebruikt u reguliere middelen, dan lijkt de schimmelinfectie verdwenen, maar komt deze na een paar weken weer terug.

Misverstand
De gist wordt van de ene op de andere persoon overgebracht, de partner van iemand met een Candida infectie moet altijd worden meebehandeld.

 Stappenplan voor de behandeling van Candida

 1. De schimmels bestrijden. 
 2. De voeding aanpassen (een dieet volgen). 
 3. Het immuunsysteem weer opbouwen. 
 4. De darmflora weer opbouwen.  

Stap 1: de Candida-schimmelinfectie bestrijden of neutraliseren

Eet zuurdesembrood en laat gegist brood staan

Schimmels zijn gek op suiker (witmeelproducten, likeuren, rode wijn en gefermenteerde producten). Door suiker kunnen schimmels prima groeien en zich vermeerderen. Volg daarom een goed dieet. Eet bij voorkeur zuurdesembrood en laat gegist brood staan! Een veel voorkomend misverstand is dat de Candida-schimmel dit gist niet als voeding kan gebruiken. Dat is onjuist: door het gist gaat het brood rijzen. Na het afbakken zet het gist in het brood zich snel om in een schimmel.

Gebruik geen caprylzuur in pure vorm

Net als een chemokuur elimineert een kuur met caprylzuur in pure vorm alle schimmels en bacteriën, dus ook de gezonde schimmels en bacteriën die we hard nodig hebben voor onze stofwisseling.
Caprylzuur kan in zijn pure vorm op lange termijn lichamelijke klachten veroorzaken. 

Eet natuurlijke middelen

Schimmels houden niet van knoflook. Gebruik minimaal 1 of 2 teentjes per dag. Eet verder geelwortel, venkel, ui, koriander en tijm: ook daar houden schimmels niet van.

Supplementen

Er zijn verschillende uitgekiend samengestelde supplementen in de handel die de schadelijke schimmels elimineren.

Stap 2: de voeding aanpassen

Wilt u de Candida-schimmelinfectie succesvol bestrijden, dan is het belangrijk dat u op uw voeding let. Daardoor voorkomt u dat de candida-schimmel voedingsstoffen aangeboden krijgt.

Deze voedingsmiddelen kunt u beter niet gebruiken:

 1. Geraffineerde suikers.
 2. Alcoholhoudende dranken, behalve droge witte wijn.
 3. Koffie.
 4. Melk en melkproducten. Ook geen biologische karnemelk.
 5. Suikerhoudende dranken.
 6. Chocolade, snoep en drop.

 Deze voedingsmiddelen mag u wel gebruiken:

 1. Volwaardige graanproducten, zoals zilvervliesrijst, zuurdesembrood en (met mate) volkorenproducten.
 2. Kruidenthee.
 3. Biogarde (met mate).
 4. Walnoten, hazelnoten en amandelen (geen pinda’s).
 5. Verse groenten en rauwkost (als u dit kunt verdragen).

Stap 3: het immuunsysteem opbouwen

Geef uw lichaam rust, waardoor u geen of in ieder geval minder last van stress heeft. Jaren geleden heeft natuurgeneeskundige praktijk Rob Verheij het middel Imunofit op de markt gebracht. Dit middel bevat alle nodige bestanddelen voor een gezond en sterk immuunsysteem.

Stap 4: de darmflora opbouwen en voorzien van gezonde bacteriën

Vul noodzakelijke bacteriën aan met een probioticum

Een belangrijk deel van ons verdedigingssysteem bevindt zich in de darmen, en dan vooral in de darmflora. Normaal bevinden zich daar grote hoeveelheden noodzakelijke, goedaardige darmbacteriën. Het milieu van bacteriën, gisten en schimmels houdt zich dan in evenwicht, wat voor de Candida-schimmel minder geschikt is. Om dit milieu in stand te houden, is het belangrijk dat u de bacteriën zelf aanvult met een goed preparaat: een probioticum dat alle nodige darmbacteriën aanvult en ondersteunt. Gebruik bij voorkeur een probioticum in poedervorm of capsule en niet in de vorm van een drankje. Daar zit namelijk veel suiker in.

Verwijder zware metalen uit uw lichaam

In sigaretten zitten veel zware metalen. Ook door het inademen van vervuilde lucht door uitlaatgassen in de stad, krijgen veel mensen zware metalen binnen. Het vervelende daaraan is dat deze zware metalen zich in maag en darmen hechten op plaatsen waar normaal gezonde bacteriën horen te zitten. Hierdoor raakt de balans verstoord en kan een gist zich tot Candida-schimmel ontwikkelen.

Bij de natuurgeneeskundige praktijk van Rob Verheij kunt u een middel bestellen waarmee u zware metalen uit uw lichaam verwijdert.

Voor meer productinfo www.romedgezondshop.nl

____________________________________________________________________________________________

 Samengevat:

Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan een Candida infectie ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties leiden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven  de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Dus Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan  een Candida infectie ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties leiden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven zoals diarree de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Candida albicans kan een aantal behoorlijk klachten geven die ook besmettelijk zijn, als u Candida heeft moet ook uw partner behandeld worden dit om kruisbesmetting te voorkomen. Candida gist kan dus een Candida Albicans schimmel infectie worden, bij gebruik van bijvoorbeeld overmatig suiker, alcohol of koolhydraten groeit Candida gist uit tot Candida albicans schimmel, Candida albicans schimmel infectie geeft veel klachten soms wel meer dan 50 symptomen, Candida albicans geeft onder andere vermoeidheid, opgeblazen gevoel, darmklachten, dunne ontlasting diarree, winderigheid, spierklachten kijk op de website voor meer informatie.