Hoe ontstaat Candida

De Candida-gist is in ieders lichaam aanwezig, vooral in de slijmvliezen. Zo zitten ze ook in de slijmvliezen die zich in de darmen bevinden. Daar leeft de Candida-gist in symbiose, in balans met andere gisten, schimmels en bacteriën. Als er te weinig bacteriën zijn, dan wordt de balans verstoord. Er ontstaat dan een degeneratieproces in het slijmvlies van de darmen. De candida-gist gaat dan muteren: de gist ontwikkelt zich dan tot een Candida-schimmel. Die kan infecties veroorzaken.

Als de Candida-gist gaat muteren, dan verandert deze van een knopvorm in een draadvorm. De gist kan dan het darmslijmvlies binnendringen. Door gistingsprocessen wordt de darmwand dun en kunnen de lange draden door de darmwand heen in het lymfesysteem terechtkomen. Daarna is de bloedbaan aan de beurt en is de schimmelinfectie Candida albicans een feit. Bovendien produceert de Candida-schimmel endotoxinen die in het bloed terechtkomen. Dit veroorzaakt psychische klachten.

Candida-schimmelinfecties komen in de meeste gevallen voor bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Door welke oorzaken wordt de balans verstoord?

  • Door langdurig gebruik van antibiotica worden de bacteriën die in ons lichaam B-vitamines produceren uit voeding, vernietigd. Eten we voeding die geen of weinig vitamine B bevat, dan ontstaat er een tekort aan vitamine B. Die vitamine heeft ons immuunsysteem hard nodig. Kortom: door veelvuldig gebruik van antibiotica, wordt ons natuurlijk immuunsysteem vernietigd.

  • Door langdurige stress gaat ons lichaam meer magnesium gebruiken. Magnesium is onmisbaar voor onder andere de energieproductie, botten, spieren en het zenuwstelsel. Maar magnesium speelt ook een belangrijke rol bij de werking van enzymen. En die zijn weer onmisbaar bij de stofwisseling en verteringsprocessen. Omdat onze voeding te weinig magnesium bevat, worden de tekorten ook groter. Het immuunsysteem komt dan onder druk te staan.

  • Geraffineerde koolhydraten, alcohol, suikers en voorverpakte maaltijden bevatten vaak een overvloed aan suikers en onvoldoende vitamines en mineralen. Deze geven de candida-schimmel alleen maar voeding.  

  • Medicijnen, zoals de anticonceptiepil, belasten het immuunsysteem en vernietigen de gezonde bacteriën in de darmen die we nodig hebben.

  • Ook synthetische cortisonpreparaten, hebben een negatieve werking op het immuunsysteem en belasten de gezonde bacteriën en gisten. Cortison is een synthetisch steroïdhormoon dat in de lever snel wordt omgezet in het natuurlijke bijnierschorshormoon hydrocortison (cortisol). Aan het eind van de jaren veertig van de twintigste eeuw ontdekte men dat cortison zeer werkzaam is tegen bepaalde gevallen van artritis. De werking bleek echter slechts van tijdelijke aard. Bovendien heeft cortison een aantal ongewenste bijwerkingen. Vandaag de dag bestaan er voor de behandeling van reumatoïde artritis en astma betere geneesmiddelen, bijvoorbeeld de steroïden prednison en prednisolon. Cortison wordt daarom vrijwel niet meer gebruikt.

Hoe sterk is uw immuunsysteem? Doe de test.

_____________________________________________________________________________________________

Samengevat:

Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan een Candida infectie ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties leiden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven  de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Dus Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan  een Candida infectie ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties leiden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven zoals diarree de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Candida albicans kan een aantal behoorlijk klachten geven die ook besmettelijk zijn, als u Candida heeft moet ook uw partner behandeld worden dit om kruisbesmetting te voorkomen. Candida gist kan dus een Candida Albicans schimmel infectie worden, bij gebruik van bijvoorbeeld overmatig suiker, alcohol of koolhydraten groeit Candida gist uit tot Candida albicans schimmel, Candida albicans schimmel infectie geeft veel klachten soms wel meer dan 50 symptomen, Candida albicans geeft onder andere vermoeidheid, opgeblazen gevoel, darmklachten, dunne ontlasting diarree, winderigheid, spierklachten kijk op de website voor meer informatie.