Meest gestelde vragen over Candida

Als ik alleen het dieet volg, kom ik dan van mijn Candida-infectie af?
Nee, alleen een dieet volgen is net zo kansloos als alleen maar benzine in uw auto doen en geen olie. Beide zijn belangrijk. Door het dieet te volgen, krijgt de schimmel geen voeding. Door het juiste Candida-supplement in te nemen, elimineert u de Candida en verhoogt u de weerstand. Daardoor kan Candida niet meer ontstaan.

Ik ben al een paar keer behandeld voor Candida. Waarom komt de infectie steeds weer terug?
Als u alleen maar een dieet volgt, zonder het juiste supplement in te nemen, komt Candida negen van de tien keer weer terug. Het is belangrijk dat u ook aandacht schenkt aan de reden waarom Candida is ontstaan. Denk aan spijsverteringsproblemen, een verkeerde zuurgraad van het lichaam, veel stress of een verstoorde darmflora. Alleen een dieet lost de oorzaak niet op.

Kan een Candida-infectie in de darmen ook een vaginale Candida-infectie veroorzaken?
Ja. Als Candida zich in de darmen ontwikkelt, dringt deze infectie door het darmslijmvlies heen en komt via het lymfesysteem/de bloedbaan in het hele lichaam terecht. Ook in de blaas en vervolgens in de vagina.
Een andere probleem is dat sommige bacteriën zich na de stoelgang rond de anus bevinden. Als u van achter naar voor veegt, verplaatst u deze darmbacterie escherichia coli naar de vagina. Hierdoor kan een chronische blaasontsteking ontstaan.

Kunnen alle schimmels met hetzelfde product of dieet behandeld worden?
Nee, er zijn duidelijke verschillen. De Candida voedt zich met suiker (koolhydraten). Dus is een koolhydraatarm dieet belangrijk. Een aspergillus-schimmel als de niger voedt zich met eiwitten, wat vraagt om een eiwitarm dieet. Deze schimmel komt vaak voor in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. U herkent deze aan de kleine zwarte plekjes.

Is Candida besmettelijk?
Ja. Had uw moeder, toen zij zwanger was van u, een Candida-infectie, dan heeft u deze infectie ook gekregen. En als uw partner Candida heeft, kunt het de infectie via bijvoorbeeld het vrijen ook krijgen. Alleen is het immuunsysteem van uw partner misschien nog sterk genoeg om weerstand te bieden, zodat er (nog) geen infectie is ontstaan.

Ik lust geen zuurdesembrood. Mag ik toch gewoon brood met gist eten?
Nee. Normaal dient gist niet als voeding voor de Candida, maar verwerkt in brood weer wel.

Ik ben begonnen met het dieet. Nu heb ik hoofdpijn. Hoe kom ik daar van af?
Door het dieet krijgt de candida minder voeding en sterven er schimmels af. Bij dit proces komen gifstoffen vrij die de lever overbelasten. Hierdoor kunnen klachten ontstaan als hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en huiduitslag. Deze reactie noemen wij de Herxheimer reactie. U kunt deze reactie voorkomen door het volgende te doen:

  • Om uw lichaam stabiel te krijgen, moet u genoeg water drinken. Drink ’s ochtends 1 groot glas water, 1 uur voor de maaltijden 2 glazen en 1 uur na de maaltijd ook weer 2 glazen. Drink om een uur of 8 liefst nog een glas. Hierdoor wordt er meer zuurstof naar de hersenen getransporteerd, waardoor ze beter gaan functioneren en het lichaam de gifstoffen beter kan afvoeren. Hierdoor ontstaat ook een stabiel bloedsuikerbeeld.

 Ik word alleen maar zieker. Helpt het dieet wel?
Niet stoppen. Beschouw het als een goed teken: de schimmels sterven en laten gifstoffen in het lichaam achter. Daardoor ontstaan vervelende reacties. Maar u bent juist goed bezig.

Ik ben nog nooit zo moe geweest? Hoe komt dat?
Veel mensen met darmklachten hebben een tekort aan bijvoorbeeld vitamine B12 en magnesium. Door antibiotica te gebruiken, kan uw lichaam geen vitamine B meer opnemen. Uw immuunsysteem komt dus tekort. Tel daar de Candida-infectie bij op en uw chronische vermoeidheid is het logische vervolg.

Spruw = Candida-infectie
Aften = Candida-infectie
Spastiche darm = Candida-infectie
Witte vloed = Candida infectie
Vaginale jeuk na de bevalling = Candida-infectie.

___________________________________________________________________________________________ 

Samengevat:

Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan een Candida infectie ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties leiden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven  de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Dus Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan  een Candida infectie ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties leiden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven zoals diarree de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Candida albicans kan een aantal behoorlijk klachten geven die ook besmettelijk zijn, als u Candida heeft moet ook uw partner behandeld worden dit om kruisbesmetting te voorkomen. Candida gist kan dus een Candida Albicans schimmel infectie worden, bij gebruik van bijvoorbeeld overmatig suiker, alcohol of koolhydraten groeit Candida gist uit tot Candida albicans schimmel, Candida albicans schimmel infectie geeft veel klachten soms wel meer dan 50 symptomen, Candida albicans geeft onder andere vermoeidheid, opgeblazen gevoel, darmklachten, dunne ontlasting diarree, winderigheid, spierklachten kijk op de website voor meer informatie.