Natuurgeneeskunde en Candida

Candida en de Natuurgeneeskunde

Ruim 35 jaar geleden, toen ik mijn natuurgeneeskundig praktijk begon, was een aandoening als Candida albicans nauwelijks bekend. In de reguliere geneeskunde was het nauwelijks aan de orde om het verband tussen klachten en een Candida infectie te leggen. Terwijl vanuit de natuurgeneeskunde al wel het verband tussen Candida en vermoeidheid, opgeblazen gevoel en andere chronische lichamelijke klachten kon worden aangetoond. Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat Candida gist in staat is lichamelijke klachten te veroorzaken zonder dat Candida zich door het lichaam hoeft te verspreiden.

Wat is Candida
De bijzondere eigenschappen van Candida worden meer en meer bekend. Candida albicans is de benaming voor een gist dat bij de meeste mensen van nature in de slijmvliezen van de darmen, mond en geslachtsorganen aanwezig is. Deze slijmvliezen vormen een bron van Candida infectie, hetzij oppervlakkig of uitgebreid. Candida Albicans staat niet op zichzelf. Er zijn ook andere, verwante vormen van Candida die een infectie kunnen veroorzaken. Nieuwe inzichten tonen aan dat Candida schimmel soorten inderdaad verantwoordelijk zijn en negatieve invloed hebben op de gezondheid. Candida albicans kan verschillende types infecties veroorzaken. Bij gezonde mensen blijft dit beperkt tot kleine oppervlakkige huidinfecties of infecties van het mondslijmvlies of het slijmvlies van de vagina. Ook het hebben van bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel of winderigheid kan duiden op een schimmelvorming in het slijmvlies van de dam.

Is het immuunsysteem om verschillende omstandigheden ernstig verzwakt ,dan kan de Candida infectie zich door het hele lichaam verspreiden.

Het Candida syndroom
Candida albicans kan worden gezien als oorzaak van diverse klachten, o.a. vermoeidheid en diverse chronische gezondheidsklachten. Candida schimmel kan zich via het lymfesysteem en bloed door het lichaam verspreiden en zich nestelen in verschillende organen.

Candida en dieet
Vanuit de natuurgeneeskundige praktijk kunnen we stellen dat als remedie veel mensen baat hebben met het volgen van een Candida dieet dat zich bewezen heeft. Wetenschappelijk is aangetoond dat het volgen van een dieet in combinatie met natuurlijke medicatie vaak doeltreffend is.

Een maatregel is het vermijden van suikers en geraffineerde koolhydraten, terwijl de inname van de vezelconsumptie dient toe te nemen. Verder dient men gisten en schimmels te vermijden, denk aan wit brood en brood met gist of champignons, evenals gefermenteerde producten en alle zuivelproducten en noten.

Candida en de risico’s van suikers

Suiker bevordert de groei van schimmel. Daarbij maakt het niet uit om welke soorten suiker het gaat. Inname van een normale hoeveelheid suikers heeft op de lange duur een negatieve invloed op de uitbreiding van de schimmelinfectie. In het begin zal de toename van Candida zich tot de darmen en ontlasting beperken, maar al na een paar maanden breidt het uit naar de rest van het lichaam. Daarom is het van belang de suikerinname zoveel als mogelijk te beperken of zelfs te stoppen.

Vezelconsumptie
In onze gezondheid spelen zowel oplosbare als onoplosbare vezels een belangrijke rol, Hoewel vezels ook uit suikermoleculen bestaan, is het effect op het lichaam geheel anders dan puur suiker. De vezels die ons lichaam zelf kan verteren worden pas worden opgenomen nadat enzymen de lange glucoseketens tot kleine opneembare stukjes hebben afgebroken. Hierdoor vindt er een langzame opnamen en stijging plaats van de suikerspiegel. Bij de inname van puur suiker gebeurt dit veel sneller. De darmflora vormt uit de vezelstoffen korte-keten vetzuren welke dienen als voedingsstof voor het darmslijmvlies.

Gisten vermijden
Een vast onderdeel van het Candida dieet is het vermijden van producten die gisten bevatten, zo ook gefermenteerde producten. Dergelijke producten vormen stoffen die de groei van Candida bevorderen. Het tweede doel bij het vermijden van producten die gisten bevatten is het voorkomen van veel voorkomende antigenen.

Immuunsysteem en darmslijmvlies
Kern van het Candida dieet is het vermijden van allergenen zoals zuivel en zuivelproducten, noten tarwe en citrusvruchten enz. Bakkersgist dient ook vermeden te worden. De reden hiervoor is dat deze stoffen ontstekingsreacties kunnen geven in het darmslijmvlies. Ontstekingsreacties verstoren de blokkadefunctie van het darmslijmvlies. Is deze barrière eenmaal doorbroken dan zal er een ongecontroleerd contact plaats vinden tussen antigenen in de darminhoud en het immuunsysteem. Het mechanisme dat normaal verantwoordelijk is voor het opwekken van tolerantie voor deze stoffen kan dan niet ingeschakeld worden waardoor diverse ontstekingsreactie gaan plaatsvinden (allergie) in o.a. de slijmvliezen.

Barrièrefunctie van het slijmvlies
Zoals aangegeven vormt het darmslijmvlies een barrière (blokkade) tussen darmwand, darminhoud en immuunsysteem. Candida bezit verschillende organisme waardoor het in staat is de slijmvliezen binnen te dringen en te doorbreken. Door het afscheiden van enzymen is Candida in staat de slijmlaag af te breken.

Op deze manier kan de Candida schimmel, middels het lymfesysteem en bloedbaan, zich door het lichaam verspreiden.

Niet alleen Candida is verantwoordelijk voor het verzwakken of doorbreken van deze barriere. Ook stress en het gebruik van geneesmiddelen en tekort aan vitamine B12 kunnen daartoe leiden.

____________________________________________________________________________________________

 Samengevat:

Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan  Candida ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties lijden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven  de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Dus Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan  Candida iontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties lijden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven zoals diarree de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Candida albicans kan een aantal behoorlijk klachten geven die ook besmettelijk zijn, als u Candida heeft moet ook uw partner behandeld worden dit om kruisbesmetting te voorkomen. Candida gist kan dus een Candida Albicans schimmel infectie worden, bij gebruik van bijvoorbeeld overmatig suiker, alcohol of koolhydraten groeit Candida gist uit tot Candida albicans schimmel, Candida albicans schimmel infectie geeft veel klachten soms wel meer dan 50 symptomen, Candida albicans geeft onder andere vermoeidheid, opgeblazen gevoel, darmklachten, dunne ontlasting diarree, winderigheid, spierklachten kijk op de website voor meer informatie.

____________________________________________________________________________________________

 

Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, antibioticum en Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida, Candida albicans, suiker en Candida, Candida schimmels infecties, Schimmelinfecties en voeding, voeding en Candida, Candida en ontlasting, darmflora, dysbiose van de darm, darm en Candida infectie, Candida gist, infectie van het maagslijmvlies door Candida.