Parasieten

Na het plaatsen van mijn website rond 1989 is het met Candida op het internet druk geworden, de een schreeuwt nog harder dan de andere de een schermt als ervaringsdeskundige en verzint van alles en nog wat om zijn producten aan de man te brengen de andere kopieert alles om de indruk te wekken het zeker te weten.

Na meer dan 40 jaar praktijk en duizenden cliënten in de praktijk met een schimmelinfectie (Candida) te hebben mogen testen en behandelen is het voor mij duidelijk, Candida is vervelend maar parasieten slaan werkelijk alles als het om disbalans van het lichaam gaat.

Disbalans? Hoor ik u denken ja als u, om welke reden dan ook niet in balans bent krijgt u klachten tel daar de stress bij op en u wordt ziek, herstellen wij de disbalans van uw lichaam dan heeft u ook geen of veel minder lichamelijk klachten.

Waarom en een parasiet erger dan Candida? Dit snel groeiende probleem zorgt ervoor dat uw klachten niet worden herkend maar ook dat er patiënten zijn die niet op een reguliere of natuurgeneeswijzen reageren. Reageren niet op de behandelingen en stoppen dan uiteindelijk.

Een parasiet is een organisme dat zich ongemerkt hecht aan een gastheer en daardoor schade aanricht. De parasiet gebruikt de gastheer als voedingsbron, waardoor deze zal verzwakken. Parasieten komen voor bij planten een dieren: zoals luizen, vlooien en wormen. Bij de mens dringt bijvoorbeeld de malariaparasiet de rode bloedcellen binnen; andere parasieten kunnen zich aan de darmwand hechten. Maar in Nederland komt maalaria zelden voor en zijn het de darmparasieten die voor de grootste problemen zorgen.

Steeds meer mensen hebben last van parasieten dit is te verklaren doordat men intensiever is gaan reizen naar verre landen. Besmetting vindt meestal plaats door onvoldoende hygiëne, slecht gewassen groenten en fruit, rauw en niet goed verhit vlees en via husdieren.

We delen darmparasieten in eencellige organisme en wormen. Je kunt een worminfectie oplopen een treft dan in de ontlasting wormen, zoals lintwormen en aarsmaden aan.

De eencellige darmparasieten zijn de parasieten die het de grootste problemen veroorzaken. Er zijn drie vormen eencellige parasieten:

Amoeben, die zich kunnen bewegen door van vorm te veranderen.

Flagelaten, cellen met trilhaartjes.

Gistachtige parasieten.

Amoeben

Zijn groter en gevaarlijker dan ieder ander type micro-organisme. Ze kunnen sluimerend aanwezig zijn en jarenlang onopgemerkt blijven. In de tussentijd vernietigen ze de nuttige darmbacteriën en geven zo ruimte aan de Candida Albicans. En vernietigen de darmvlokken (villi) in de dunne darm, hierdoor wordt de darmwand geïrriteerd en wordt pijnlijk. Ook kunnen ze constipatie en diarree veroorzaken en de opname van o.a. ijzer verstoren.

Andere symptomen zijn vermageren, nagelbijten, donkere kringen onder de ogen, een verhoogde hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed, allergische reacties en astma. Maar ook voortdurende chronische candidiasis, chronische vermoeidheid, koorts, rectale bloedingen en misselijkheid. Amoeben komen van  menselijke en dierlijke ontlasting die niet goed behandeld of afgevoerd wordt, en zijn het gevolg van onhygiënische omstandigheden.

Een parasiet heeft het eeuwige leven in die zin dat hij zich voortdurend in tweeën kan splitsen. Maar leeft slechts een uur buiten het lichaam en sterft dan af. De parasiet kan een heel hard schilletje vormen en zich inkapselen, dit is dan geen eitje maar een cyste. In cyste vorm kan de parasiet een halfjaar in leven blijven buiten het lichaam. Water en grond kunnen dus besmet zijn met parasieten in cystevorm.

Parasieten komen in zowel de dikke darm als de dunne darm voor, de enige parasiet die in de dunne darm voorkomt is de Giardia Lamblia. In de dikke darm komen voornamelijk de parasieten Dientamoebe  fragilis en de Blastocystis hominis voor. Verder zijn Entamoebe hartmani, Lodamoebe butschlii, Entamoebe coli, Endolimax nana, Isospor belli en Cryptosporidieen.