VedaPulse Diagnose

VedaPulse polsdiagnose systeem van nu, de hartslag geeft uw gezondheid weer, ontwikkeld door:

Oleg Sorokin, CEO of Biokvant Ltd.


PhD, and Associate Professor, Deputy Dean and Team Leader of Medical Engineering Group in Novosibirsk Medical University. Scientist and Researcher in the field of Clinical Physiology, Electrophysiology, Clinical Phytotherapy.

 

Mikhail Subotyalov PhD

 

Associate Professor, and Physician with 15 years of practice in Ayurvedic and Oriental Medicine, Psychophysiology.VedaPulse slaat een brug tussen traditionele oosterse geneeskunde en moderne westerse technologie.

 

Vroeger

    en nu

VedaPulse Digitale Polsdiagnostiek bestaat uit een compact apparaat voor de meting van het biopotentieel van het hart en een computerprogramma dat werkt onder Windows Vista / 7. De diagnose begint met een meting van het biopotentieel van het hart. Dit neemt slechts vijf minuten in beslag. De klemmen met de elektroden worden om uw polsen gedaan. Hiermee registreert u het ECG-signaal. Direct na de meting analyseert het programma de gegevens, maakt een rapport over de functionele toestand van het lichaam en geeft een behandeladvies voor de 160 meest voorkomende aandoeningen.

Het unieke van deze combinatie van apparaat en programma is gelegen in de mogelijkheid direct een diagnose te stellen van uw gezondheidstoestand aan de hand van twee methoden: hartritmevariabiliteit en een unieke eigen methode, ontwikkeld op basis van de traditionele polsdiagnostiek uit de Indiase en Tibetaanse geneeskunde.

KAPHA DOSHA DISBALANCE 

Stress control

De overgrote meerderheid van de mensen verkeert in een toestand van permanente stress en staat er geen moment bij stil welk gevaar dit met zich meebrengt. Er is tegenwoordig veel informatie bekend over welk stressniveau gevaar oplevert. Dit kan heel duidelijk in cijfers worden uitgedrukt. In ons computerprogramma wordt het stressniveau gemeten aan de hand van de stressindex van professor R.M. Baevsky. Deze index werd aanvankelijk gebruikt om het aanpassingsvermogen van astronauten te meten, maar vindt nu een veel bredere toepassing.

 

De juiste behandeling voor iedere lichaamsbouw

De grote kracht van het apparaat is dat het de juiste behandeling selecteert op grond van de lichaamsbouw van ieder mens. Het programma berekent het evenwicht tussen de regulerende mechanismen in de ayurvedische traditie (vata, pitta en kapha) en stelt een behandeladvies samen op grond van het evenwicht van ieder individu.

 

      

                          

Natuurgeneeswijzen


Fytotherapie

De database van het computerprogramma omvat omschrijvingen van meer dan 250 geneeskrachtige kruiden waarvan de meeste gewoon in de apotheek verkrijgbaar zijn.


Aromatherapie

Aromatherapie is een zeer effectief middel om de psychische en emotionele toestand te beïnvloeden. Het programma selecteert aromatherapieën op basis van de heilzame eigenschappen van 80 etherische oliën.


Dieettherapie

Het programma stelt een op het individu toegespitst dieet samen uit 200 elementaire levensmiddelen en geeft een lijst met producten die van het dieet dienen te worden uitgesloten.


Reflexzonetherapie

Het programma beoordeelt de energiestroom van de 12 hoofdmeridianen uit de reflexologie. Dit helpt de reflexzonetherapeut om kanalen met een hoog spanningsniveau te identificeren, energieblokkades op te sporen, acupunctuurpunten te kiezen en te controleren of de behandelingssessies het gewenste effect opleveren.


Psychotherapie

De beoordeling van de energiestroom van de meridianen is tevens een waardevolle informatiebron bij het uitvoeren van psychosomatische analyses. De dynamiek van de stressindex voor en na psychotherapeutische sessies vormt een belangrijke indicatie voor de effectiviteit van de behandeling. Daarnaast kan VedaPulse van grote betekenis zijn voor mensen die zich bezighouden met lichaamsgerichte therapie en traditionele oosterse geneeswijzen.

VedaPulse Digitale Polsdiagnostiek kan organisch worden geïntegreerd in diverse behandelmethoden als controlemiddel voor de effectiviteit van de behandelingen: muziektherapie, homeopathie, Siberische cederhouten saunaton, therapeutische massage, klanktherapie (fonoforese, Tibetaanse klankschalen) en vele, vele andere.


Voor meer informatie kijkt u op www.vedapulse.nl