Wat is Candida

Candida albicans is een gist dat iedereen in het lichaam heeft. Gist leeft en voelt zich thuis met name in warme, donkere uithoeken van het spijsverteringskanaal en vagina. Onder normale omstandigheden komt het in kleine hoeveelheden voor en maakt het onderdeel uit van een gezonde darmflora.

 

Candida Albicans lijkt onschuldig maar is het niet.  Candida Albicans kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken!!!!!!

 
Verstoord evenwicht
Als Candida albicans door een verstoord evenwicht in het organisme de overhand gaat krijgen, kan het gist draden vormen. Het wordt dan een ziekmakende schimmelinfectie die de darmflora en het immuunsysteem ondermijnt.

Delen van het lichaam die Candida albicans aantast

Candida albicans kan verschillende delen van het lichaam aantasten:

  • de spijsverteringsorganen
  • de slokdarm
  • de vagina (witte vloed)
  • de neus
  • de oren
  • de mond
  • de nagels
  • de huid tussen de tenen

Zwemmerseczeem is geen eczeem!
Een veelvoorkomend misverstand: zwemmerseczeem is geen eczeem, maar een schimmelinfectie.

 ___________________________________________________________________________________________

 Samengevat:

Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan  Candida ontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties lijden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven  de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Dus Candida albicans en suiker gaan niet samen, hierdoor kan  Candida iontstaan, Candida is een schimmels en kan tot infecties lijden. Schimmelinfecties en voeding spelen een grote rol, voeding en Candida is belangrijk. Candida kan vreemde ontlasting geven zoals diarree de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm. De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het maagslijmvlies. Bij herhaalde onderzoeken is Candida albicans duidelijk als boosdoener naar voren gekomen.

Candida albicans kan een aantal behoorlijk klachten geven die ook besmettelijk zijn, als u Candida heeft moet ook uw partner behandeld worden dit om kruisbesmetting te voorkomen. Candida gist kan dus een Candida Albicans schimmel infectie worden, bij gebruik van bijvoorbeeld overmatig suiker, alcohol of koolhydraten groeit Candida gist uit tot Candida albicans schimmel, Candida albicans schimmel infectie geeft veel klachten soms wel meer dan 50 symptomen, Candida albicans geeft onder andere vermoeidheid, opgeblazen gevoel, darmklachten, dunne ontlasting diarree, winderigheid, spierklachten kijk op de website voor meer informatie.